Proza

Cornul Abundentei

de Itzic

Când Manase a auzit ce se anunta la radio nu si-a putut crede urechilor: cica în State un mare medic ieftinise extraordinar de mult pretul operatiilor estetice. Cea mai ieftina operatie era implantarea unui corn, iar crainica anunta ca în curând aceasta operatie se va putea face si în tara noastra. La început operatiile se vor face la nivel experimental, sub stricta supraveghere a specialistilor din State.
“Ce tâmpenie!” îsi zise Manase si închise radioul. Se încalta si iesi vijelios pe usa (nu ca n-ar fi iesit asa de fiecare data). Manase avea întâlnire cu prietena sa: Migaela. Manase o iubea mult pe Migaela, cât îl iubea aceasta pe el se va vedea mai departe. În orice caz, în perioada de care vorbim dragostea lor era în floare, iar Manase avea impresia ca nu se vor desparti niciodata. Întâlnirea a mers bine) în sensul ca Manase a atins o anumita parte a corpului Migaelei, iar Migaela a atins o anumita parte a corpului lui Manase). Amândoi s-au bucurat foarte si si-au jurat iubire vesnica.

De obicei Manase se trezeste de dimineata, la ora 6.00. Se da jos din pat, se freaca la ochi si se îndreapta spre toaleta. Acolo îsi pregateste trupul pentru o noua zi ce va fi încununata (spre seara) de întâlnirea cu Migaela. Când iese de la toaleta, Manase da drumul la radio. În dimineata de care ne ocupam, o voce feminina iesea din mica cutie neagra, descriind transplanturile de coarne. Deocamdata nu era viabil decât transplantul unui singur corn. Cercetari ulterioare aveau sa faca posibila adaugarea si a altor coarne. Acestea puteau fi asezate oriunde, dupa dorinta si imaginatia pacientului, însa referentii de specialitate recomandau cu tarie ca cel mai bun loc pentru un corn ramâne fruntea. În capul lui Manase gândurile alergau de bezmetice, având totusi o tinta în întrebarea: “De ce si-ar pune un om sanatos al cap un corn în frunte!?” Bietul baiat nu putea întelege la ce i-ar folosi un corn. Se rasuci scurt si intra în toaleta, unde îsi examina îndelung fata în oglinda.
“Hotarât lucru! N-am nevoie de corn!” fu gândul cu care Manase a plecat la servici.

În acea seara întâlnirea cu Migaela nu a mai fost ca de obicei. Dupa ce si-au atins reciproc anumite parti ale corpului, cei doi iubiti ar fi trebuit sa se plimbe îndelung prin parc, asa cum fac de obicei îndragostitii si asa cum facusera si ei pâna în acea seara. Migaela n-a mai vrut sa sa se plimbe (pretexta ca o dor picioarele) asa ca Manase i-a propus sa se plimbe cu barca, pe lac (în conceptia lui Manase, plimbarea era obligatorie). Însa Migaela a refuzat si aceasta oferta, propunând în schimb sa se aseze pe o banca. Baiatul n-a mai avut ce face, asa ca s-au asezat.
Toata seara, Migaela nu a vorbit decât de vaci, boi, tauri, capre, berbeci, mufloni, antilope, cerbi, rinoceri si elefanti.
Lui Manase a început sa i se faca frica.

În autobuz, Manase este un om foarte civilizat, asa ca nu manânca seminte, nu se împinge în oameni, nu pute si nu se uita insistent la necunoscuti si necunoscute. Însa la vreo saptamâna de sus pomenita întâlnire cu Migaela, ochii lui Manase stateau sa iasa din orbite, în autobuz fiind. Manase simtea cum i se ia respiratia de uimire: în fata lui, un tânar de 20-25 de ani, cu o fata de smecher plictisit de fraieri, AVEA UN CORN ÎN FRUNTE!
E drept ca nu era o ditamai podoaba de rinocer sau cerb lopatar, nu, era vorba de un mic corn cochet, abia iesit în relief, negru si matasos, ca al unui iedut. Abia-abia s-a stapânit Manase sa nu-l întrebe pe tânar cum de si-a pus cornul ala în frunte? Ce l-a convins?
Indignat peste masura, Manase a ajuns acasa. Deja nu mai putea asculta la radio: din 5 în 5 minute, obsesiv, se repetau reclame ale firmelor ce se ocupau cu transplantul de coarne. Când a schimbat postul, a dat peste o emisiune stiintifica, unde doi analisti politici vorbeau despre îmbunatatirea conditiilor sociale prin aceasta mareat descoperire a omului. Pe alta frecventa, doi medici discutau despre fiziologia cornului la oameni si recomandau retete pentru mentinerea cornului în cea mai buna stare.
Manase a început sa plânga.

Prin pierderea radioului ca mijloc de recreere, Manase suferise o grea deziluzie. Însa îi mai ramânea Migaela. Dar si aceasta relatie suferise transformari profunde: deja nu se mai plimbau de loc ci stateau încremeniti pe o banca, iar tânara turuia încontinuu despre unicopitate si bicopitate.
În seara în care Manase a pierdut radioul, întâlnirea cu Migaela a fost un esec. Tânarul a încercat sa-i explice tinerei ca în sufletul lui se da o lupta apriga, ca sufera pâna peste poate si ca o iubeste. Însa tânara Migaela nu a vrut sa asculte. De cum l-a vazut pe Manase, i-a sarit în brate (nici nu mai practicau ritualul cu atingerea reciproca a anumitor parti ale corpului) si a început sa turuie vesela despre ultimele descoperiri din balegarul de vaca. De aici a sarit la excrementele taurului si ale boului, se pare, dupa ultimele cercetari, despartite doar de câteva elemente neesentiale. La descoperirea asta epocala dusese faptul ca în balegarul de taur cuibareau niste bacterii unice în lume, a caror reproducere era un secret de stat din cele mai bine pazite (Manase nu întelegea de ce). Maestrii cercetarii rahatului bovin mai descoperisera ca mirsoul acestor materii fecale (dispretuite si întrebuintate pâna acum doar în agricultura) este un afrodisiac nemaipomenit care atrage fiintele de sex opus prin niste efluvii emanate de înmultirea bacteriilor secret-de-stat. Pe piata deja se lansase un astfel de parfum, ambalat într-o sticluta în forma de corn de vaca.
Zicând asta, Migaela si scoase din poseta o astfel de sticluta si o arata iubitului ei.
Lui Manase îi era frica de-a binelea.

Timp de câteva saptamâni, Manase n-a mai iesit din casa, decât pentru a se duce la servici. Nu s-a mai întâlnit absolut deloc cu Migaela si tare l-a mai durut. Îi era frica mai ales de sticlutele de parfum si de posibilitatea ca iubita lui sa foloseasca aceasta noua descoperire. În plus, pe strada, cornitele timide ce înmugurisera mai înainte se transformau pe zi ce trece în adevarate coarne bouresti. Încet-încet, oamenii fara podoaba frontala au început sa fie priviti ca o minoritate.
Manase plângea în fiecare seara pâna adormea.

Pâna la urma, Manase s-a hotarât ca trebuie sa se mai întâlneasca o data cu Migaela, cu orice risc. Întâlnirea lor a decurs destul de bine, mai ales ca Manase îsi înfundase nasul cu niste doape de pluta. Dupa ce si-au atins reciproc anumite parti ale trupului (asa, ca sa-si aduca aminte de zilele de demult), cei doi îndragostiti s-au asezat pe banca. Manase murea de curiozitate, voia sa stie daca iubita lui mirosea a balega. Pâna la urma s-a hotarât ca e mai bine sa nu stie. Migaela a început sa-i povesteasca lui Manase cum si-a aranjat ea o operatie pentru un cornulet roz deasupra ochiului drept. Manase nu s-a mirat absolut deloc si a întrebat-o asa, într-o doara, cam cât ar costa o sticluta de parfum afrodiasiac. Migaela a zis ca parfumul costa destul de mult, însa daca îti pui corn, primesti în fiecare luna câte o sticluta gratuita, asa ca ea s-a hotarât sa faca o investitie sigura, si de aia îsi pune un corn. Manase de ce nu-si pune?
Manase n-a raspuns nimic. Se gândea de ce dracu’ vâra Migaela atatia “u” în propozitie si încerca sa vorbeasca de parca mugea.
Concluzia i-a provocat frisoane puternice lui Manase.

Din lipsa de ocupatie, Manase a început din nou sa asculte radioul. Cel mai mult îi placeau incantatiile nechezate ale Profetul Marelui Inorog. În toata lumea exista o miscare pro-unicorn, care cladea temple imense în care cornul conic rasucit era adorat. Manase asculta cu mare atentie transmisiile de la adunari si slujbele comune. Discutiile teozofice îl distrau cel mai tare: Manase zâmbea la început, apoi râdea, apoi râdea în hohote, apoi râdea isteric, apoi râdea cu lacrimi si apoi plângea pâna adormea.
De la o vreme începuse sa umble peste tot cu doapele de pluta în nas: în oras, aproape toti aveau coarne si se foloseau din plin de gratuitatea parfumului.
Încet-încet, orasul se transforma într-o imensa hazna.

Într-una din rarele lor întâlniri, Migaela a început sa plânga si sa-l strânga în brate pe Manase. Acesta, nedumerit, a cerut lamuriri. Migaela i-a explicat ca fusese înselata de un doctor ticalos, adept al Marii Dualitati. Manase stia despre ce e vorba: o erezie a unor medici care studiasera posibilitatea transplantului a doua coarne pe fruntea omului. Acesti eretici îsi bazau credinta pe vechiul simbol al dualitatii antagonie-completare. Migaela cazuse prada acestei erezii si lasase sa i se mai implanteze un corn. Manase a zâmbit, a râs, a râs în hohote si tot asa, pîna la lacrimi. Migaela a plâns si ea, dupa care s-au despartit.
Manase a început sa fie indiferent.

La un moment-dat, Manase a fost arestat si închis într-o cusca, la Zoo. Chestie deloc neplacuta, pentru ca astfel îsi putea câstiga existenta din mândria sa de a fi om: toti încornoratii plateau ca sa vada ultimul monstru în viata. Manase nu avea altceva de facut decât sa iasa din casuta sa si sa se plimbe 2-3 minute în fata gratiilor, si asta o data la doua ore.
Migaela a murit în chinuri groaznice.

 

Inapoi la prima pagina

 

 

Editori:
Mahai, Kyre, Itic.
Contact: scoalavictoria@3x.ro

Note importante:
1.Textele de pe acest site sunt proprietatea autorilor, publicate cu acordul lor. Daca doriti sa trimiteti un text spre publicare, va rugam sa mentionati explicit acest lucru in subiectul e-mailului.
2. Este interzisa reproducerea partiala sau totala a textelor de pe acest site, in original sau traducere fara acordul scris al autorilor.